PB320 EXTREMEBULL 1 NON GMO
Koncentrat dla bydła mięsnego na pierwszy okres opasu do wagi 200kg
Białko ogólne 35% Energia NEG 1.0 Mcal/kg
Koncentrat może być stosowany przez cały okres opasu.
PB321 EXTREMEBULL 2 NON GMO
Koncentrat dla bydła mięsnego na drugi okres opasu od wagi 200kg
Białko ogólne 41% Energia NEG 0.95 Mcal/kg
Koncentrat zawiera mocznik, nie może być stosowany w żywieniu cieląt.
PB865 AMINOTEK 4 NON GMO
Korektor wysokobiałkowy 40% 7.0MJ
PB868 EXTENDER NON GMO
Granulowany TMR. Uzupełnia lub zastępuje pasze objętościowe
14% 6.6MJ
opakowania 25kg
SANBULL HP DLA OPASÓW
Korzyści stosowania
- wysokie przyrosty dzienne, do 1.500 g
- skrócenie opasu o 30 dni
- właściwa kondycja
- dobry apetyt
- spokojne zwierzęta
Cechy szczególne
- wysoka zawartość białka 38% oraz energii 9,5 MJ EM
- dopasowany dla przeżuwaczy odpowiedni skład białka: szybko, średnio i wolno się rozkładające w żwaczu
- odpowiedni udział cukrów będących idealną pożywką dla bakterii, synchronizacja żwacza
- wysoki poziom związków mineralnych i witamin stymulujących przyrosty dzienne i wykorzystanie paszy
- żywe drożdże Saccharomyces cerevisiae wpływają na lepszą strawność pasz objętościowych
SanBull HP zawiera wysoki poziom białka 380 g oraz dużą dawkę energii 9,5 MJ EM zapewniające optymalny rozwój masy mięśniowej. Różny stopień rozkładu białka w żwaczu pozwala na jego lepsze wykorzystanie.
Szybko przyswajalny cukier odgrywa bardzo ważną rolę jako pożywka dla bakterii żwacza, które dzięki temu lepiej się rozwijają i mogą lepiej trawić składniki pokarmowe, a szczególnie włókno. Wysoki poziom związków mineralnych i witamin stymuluje przyrosty dzienne i wykorzystanie paszy.
Żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae przyczyniają się do wzrostu aktywności biomasy w żwaczu, a przez to powodują lepszy rozkład włókna: celulozy, hemicelulozy i pektyn.
Niacyna – pompa energetyczna, poprawia przemianę materii, zapobiega ketozie.
Siarka – wchodzi w skład aminokwasów i jest potrzebna w syntezie białka w żwaczu.
SanBull HP korzystnie działa na apetyt oraz reguluje proces trawienia w żwaczu i zapobiega zbyt dużej jego kwasowości.